fi en

Kokkoja ja juhannustansseja – menovinkit stadin juhannukseen

20.06.2019

Jos tänä vuonna syystä tai toisesta ei juhannusta tule vietettyä mökillä järven rannalla saunoen ja makkaraa grillaten, niin ei hätää! Helsingin kaupungista löytyy tarjontaa jokaiselle juhlijalle. Listasin kasaan tapahtumia ja paikkoja, joissa voi käydä etsimässä keskikesän tunnelmaa

 

Kuva: Arkkitehtitoimisto Eero Korhonen

 

Kun etsit perinteisempää mökkitunnelmaa

Vaikka juhannuksen viettäisi kaupungissa, perinteisiin voi silti osallistua. Ympäri Helsinkiä löytyy niin juhannustansseja, saunoja kuin upeita kokkojakin.

Helsingin juhannuspaikoista kenties legendaarisin on Seurasaari. Seurasaaressa järjestetään joka kesä Juhannusvalkeat. 50-luvulta asti järjestetyt juhlat tarjoavat perinteisiä lauluja, tansseja ja juhannustaikoja.

Merellistä tunnelmaa keskikesän juhlaan löytyy varmasti myös muista Helsingin saarista. Pihlajasaaressa, Suomenlinnassa, Vallisaaressa ja Isosaaressa voi käydä ihastelemassa juhannuskokkoja ja nauttimassa tunnelmasta.

 Ja jos haluaa keskittyä pelkästään kokkoihin, niin lähtee Kauppatorilta kokkoristeily.

Juhannussaunaan pääsee myös keskellä betoniviidakkoa. esimerkiksi Kallion perinteiset korttelisaunat ovat käytettävissä pyhän ajan.

Juhannustansseja järjestetään ympäri Helsinkiä. Kivinokkaan tai Linnanmäelle voi mennä nauttimaan livemusiikista ja Kaikussa ja Kuudennella linjalla on We Love Helsingin tanssit.

 

Vaihtoehtoisia menovinkkejä

Juhannuksena on myös mahdollista irrottautua perinteistä. Jo tyhjentynyt kaupunki itsessään houkuttelee tutkiskelemaan hiljaisia katuja ja kortteleita.

Juhannuksen aikana rauhallinen Helsinki kuitenkin sisältää paljon tekemistä. Esimerkiksi Linnanmäelle sekä Korkeasaareen pääsee normaalisti juhannuksen ajan. 

Festaritunnelmaa kaipaaville löytyy Stadin juhannus- tapahtuma Lonnan saaressa. Vaikka itse tapahtuma onkin jo loppuunmyyty, niin Tavastialle jatkoille voi vielä päästä nauttimaan juhlista.

Allas Sea Pool tarjoaa myös paljon toimintaa juhannuksena. Kylpylä on avoinna lauantaina yöhön asti ja Radio Helsingin DJ:t soittavat musiikkia koko päivän altailla.

Helsingissä on tarjontaa laidasta laitaan, ja jokainen voi löytää omat keinonsa viettää urbaania kaupunkijuhannusta.

 

Olit sitten mökillä tai kaupungissa, niin iloista juhannusta toimistolta kaikille!

 

Takaisin blogiin