fi en

Vielä ehdit virittäytyä joulun tunnelmaan Helsingin keskustassa – Tuomaan markkinat ihastuttavat vuodesta toiseen

05.01.2020

 

Toimistomme täytti pyöreät 10 vuotta tässä kuussa. Kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille! 

 

Joulumarkkinat ovat ihana perinne vuodesta toiseen. Monissa Euroopan maissa joulumarkkinoita on järjestetty jopa vuosisatojen ajan, ja Suomessakin ne ovat tuttu näky erityisesti suurimmissa kaupungeissa.

Pääkaupungista löytyy paljon markkinoita joulun alla. Tunnetuimmat ja vanhimmat markkinat ovat Tuomaan markkinat, jotka keräävät vuosittain hurjan määrän vierailijoita. Tuomaan markkinat houkuttelevat myös turisteja. Viime vuonna markkinoilla vieraili jopa 320 000 ihmistä.

 Tuomaan markkinat järjestetään Senaatintorilla, ja siellä jos jossakin on joulun tunnelmaa. Markkinoita on vuodesta toiseen koristanut ilmainen karuselli, jolla on hurja suosio.

 

 

Markkinoilta löytyy paljon käsityö- ja ruokakojuja. Paikan päällä voi nauttia niin kuumasta glögistä, herkullisesta riisipuurosta tai eri pienpaahtimoiden erikoiskahveista.

Jos kaikkia lahjoja ei ole vielä ostettu, niin Tuomaan markkinat ovat oiva paikka etsiä viime hetken paketteja. Markkinoilta löytyy paljon kotimaisia, laadukkaita ja kestäviä tuotteita. Markkinat keräävät paikan päälle tänä vuonna jopa 72 kotimaista käsityöläistä. Eli ostamalla kojuista tukee pienyrittäjiä ja luonto kiittää ekologisemmista valinnoista.

 

 

Markkinoilta välittyy kiireetön joulun tunnelma hektisen Helsingin ytimessä. Markkinat ovat auki sunnuntaihin 22.12 asti, joten vielä ehtii ennen aattoa käydä katsastamassa Senaatintorilla tunnelma! Ensi viikonloppuna markkinoilla voi törmätä jopa joulupukkiin.

 

 

 

5 parasta lahjaideaa Tuomaan markkinoilta:

  1. Ekologinen saippua
  2. Lapaset tai villasukat
  3. Joulukahvi
  4. Uniikit korut
  5. Kotimaiset herkut, kuten itsetehdyt hillot tai kakut

 

 

Hyvää joulua kaikille lukijoille ja onnellista uutta vuotta 2020!

 

 Kuvat: Arkkitehtitoimisto Korhonen

 

Lähteet: Tuomaan markkinat, My Helsinki 

 

Takaisin blogiin