fi en
Norjan suurlähetystö

Norjan suurlähetystö

Tyyppi Julkinen
Vuosi 2014
Kerrosala 660m2
Bruttoala 660m2

Eirassa sijaitseva suurlähetystörakennus on rakennettu 1964. Sen ovat suunnitelleet norjalaiset arkkitehdit Eyvind Retzius ja Svein Bjöland.

Rakennuksen tieltä purettiin Selim A. Lindqvistin suunnittelema, vuonna 1912 valmistunut jugend-huvila, jonka Norjan valtio oli hankkinut omistukseensa jo 1920. Norjan suurlähetystö on tyypillinen1960-luvun rakennus, jonka sukulaissieluja ovat Alvar Aallon talot. Siksi se poikkeaa suuresti ympäröivistä Eiran alueen muista rakennuksista, jotka edustavat lähinnä jugendhuvila-tyyliä.

Lähetystörakennuksen korjaustyöt aloitettiin maaliskuussa 2014 ja uudistettu lähetystörakennus otettiin käyttöön toukokuussa 2015.

Korjaustyön alkuperäissuunnittelusta vastasi ALA-arkkitehdit, ja rakennustyön aikaisesta pääsuunnittelusta ja toteutustyökuvien tekemisestä Arkkitehtitoimisto Eero Korhonen Oy. Rakennushistoriallisesti arvokkaan rakennuksen korjaustöistä vastasi Wareco Oy. Korjauksella rakennus on päivitetty vastaamaan nykyvaatimuksia. Korjaaminen sisältää uuden hissin rakentamisen ja ilmanvaihdon uusimisen. Muutostöillä on lisäksi parannettu yleensä esteettömyyttä ja tilojen toiminnallisuutta.

Rakennus sisältää asikastiloja, toimistoja, neuvotteluhuoneita ja suurlähettilään asunnon.

Takaisin projekteihin Lähetä pyyntö

Send request

Inquiry sent successfuly.
Fill required fields.
Request for: Norjan suurlähetystö
Cancel