fi en

Joulukirje toimistolta: tee itsellesi uusi jouluperinne

23.12.2017

 

Jos kesälomien kynnyksellä kytätään sääennusteita helteiden toivossa, nyt on se hetki, kun peukut ovat pystyssä valkoisen joulun saamiseksi. Toistaiseksi ainakin etelässä näyttää räntäiseltä, mutta toivon mukaan joulupukin ei tarvitse kiitää rekensä kanssa paljaalla asvaltilla.

Vaikka joulu onkin rauhoittumisen aikaa, usein ennen joulua löytää itsensä pienen stressin keskeltä. Viimeiset työkiireet ja lahjojen paketoinnit kun tuppaavat osumaan perinteisesti samaan aikaan.

Myös toimistollamme on pitänyt kiirettä joulun alla, ja kiinnostavien projektien parissa riittää työsarkaa vielä keväälle saakka. Töiden keskeltä yhteiselle joululounaalle hipsiessä huomasi, että istahtaminen jouluruokien ääreen on juuri sellainen rauhoittumiskeino, mitä tähän pimeään vuodenaikaan kaipaa.

 

 

 

Joulun kaupallinen luonne näkyy väkisinkin, kun konvehtirasiat valtaavat kauppojen hyllyt usein jo reippaasti lokakuun puolella. Juhlan ydintä ovat kuitenkin tutut perinteet lähimmäisten kanssa. Jollekin paras perinne on joululaulut kirkossa, toiselle kinkun kasaaminen lautaselle, yhdelle joulusauna Tuomaan markkinoilla – tai kenties kaikki nämä peräkkäin.

Mikään ei kuitenkaan estä luomasta täysin uusia perinteitä, ja se voikin tuoda parhaimmillaan uusia ulottuvuuksia tutun juhlakauden keskelle. Syö jouluruokien sijaan vaikka kiinalaista, tai anna läheisellesi lahjaksi yhteistä aikaa tavarapaljouden vastapainoksi. Ei kai joulun viettämiseen ole väärää tapaa?

Toimistollamme on ollut hyvä vuosi takanaan, ja tuleva näyttää entistäkin innostavammalta. Nyt on kuitenkin aika siirtyä hetkeksi tuttujen ja miksipä ei uusienkin perinteiden pariin. Kun kinkut on sulateltu, palaamme jälleen tohinalla kohti vuotta 2018!

Oikein rauhallista joulua ja uutta vuotta koko toimiston väen puolesta!

Back to blog